مراقبت و سلامتی

دست شکسته

دست شکسته

دست شکسته : دست شکسته شکستگی یا ترک در یک یا چند استخوان دست شماست. این آسیب می تواند در اثر ضربه مستقیم یا افتادن ایجاد شود. تصادفات وسایل نقلیه موتوری می تواند باعث شکستن استخوان های دست شود که گاهی اوقات به قطعات زیادی تبدیل می شود و اغلب نیاز به تعمیر جراحی دارد. اگر در ورزش‌های تماسی مانند فوتبال یا هاکی شرکت می‌کنید، یا اگر دچار بیماری‌هایی هستید که در آن استخوان‌ها نازک‌تر و شکننده‌تر می‌شوند (پوکی استخوان) ممکن است در معرض خطر شکستگی دست باشید.

درمان شکستگی دست در اسرع وقت بسیار مهم است. در غیر این صورت، استخوان ها ممکن است در تراز مناسب ترمیم نشوند، که ممکن است بر توانایی شما برای انجام فعالیت های روزمره، مانند نوشتن یا بستن دکمه های پیراهن تأثیر بگذارد. درمان زودهنگام نیز به کاهش درد و سفتی کمک می کند. مچ دست شما از هشت استخوان کوچک (استخوان کارپال) به اضافه دو استخوان بلند در ساعد شما – رادیوس و اولنا – تشکیل شده است. هر انگشت از یک استخوان دست (متاکارپال) و سه استخوان انگشت (فالانژ) تشکیل شده است، در حالی که هر انگشت شست از یک استخوان متاکارپ و دو فالانژ تشکیل شده است.

علائم

شکستگی دست ممکن است این علائم و نشانه‌ها را ایجاد کند:
  • درد شدیدی که ممکن است هنگام گرفتن یا فشردن یا حرکت دادن دست بدتر شود
  • تورم
  • لطافت
  • کبودی
  • بدشکلی آشکار، مانند انگشت کج
  • سفتی یا ناتوانی در حرکت انگشتان یا شست
  • بی حسی در دست یا انگشتان

چه زمانی با پزشک تماس بگیرید

اگر فکر می کنید ممکن است دستتان شکسته باشد، فوراً به پزشک مراجعه کنید، به خصوص اگر بی حسی، تورم یا مشکل در حرکت انگشتان دارید. تاخیر در تشخیص و درمان می تواند منجر به بهبودی ضعیف، کاهش دامنه حرکتی و کاهش قدرت گرفتن شود.

علل

شکستگی دست می تواند در اثر ضربه مستقیم یا آسیب له شدن ایجاد شود. تصادفات وسایل نقلیه موتوری می تواند باعث شکستن استخوان های دست شود که گاهی اوقات به قطعات زیادی تبدیل می شود و اغلب نیاز به تعمیر جراحی دارد.

عوامل خطر

اگر در ورزش هایی مانند فوتبال، فوتبال، راگبی یا هاکی شرکت می کنید، خطر شکستگی دست شما ممکن است افزایش یابد. پوکی استخوان، وضعیتی که استخوان ها را ضعیف می کند، ممکن است خطر شکستگی دست را نیز افزایش دهد.

عوارض

عوارض شکستگی دست نادر است، اما ممکن است شامل موارد زیر باشد:
سفتی مداوم، درد یا ناتوانی. سفتی، درد یا درد در ناحیه آسیب دیده معمولاً پس از برداشتن گچ شما یا بعد از جراحی از بین می رود. با این حال، برخی از افراد سفتی یا درد دائمی دارند. برای بهبودی خود صبور باشید و با پزشک خود در مورد تمریناتی که ممکن است کمک کند یا برای ارجاع به فیزیوتراپی یا کاردرمانی صحبت کنید. (منبع)
برای مطلب مرتبط به این مقاله سری بزنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.