بیماری مزمن کلیوی : بیماری مزمن کلیه که نارسایی مزمن کلیه نیز نامیده می شود، شامل از دست دادن تدریجی عملکرد کلیه است. کلیههای شما مواد زائد و مایعات اضافی خون را فیلتر میکنند و سپس در ادرار شما دفع میشوند. بیماری مزمن کلیوی پیشرفته می تواند باعث ایجاد سطوح خطرناک مایعات، الکترولیت ها و مواد زائد در بدن شما شود.
در مراحل اولیه بیماری مزمن کلیه، ممکن است علائم یا نشانه های کمی داشته باشید. ممکن است تا زمانی که این بیماری پیشرفت نکرده است متوجه بیماری کلیوی خود نشوید.
درمان بیماری مزمن کلیوی بر کاهش سرعت پیشرفت آسیب کلیه متمرکز است، معمولاً با کنترل علت. اما، حتی کنترل علت ممکن است از پیشرفت آسیب کلیه جلوگیری کند. بیماری مزمن کلیه می تواند به نارسایی کلیه در مرحله نهایی پیشرفت کند که بدون فیلتر مصنوعی (دیالیز) یا پیوند کلیه کشنده است.
کلیه ها چگونه کار می کنند
علائم
اگر آسیب کلیه به کندی پیشرفت کند، علائم و نشانه های بیماری مزمن کلیوی به مرور زمان ایجاد می شود. از دست دادن عملکرد کلیه می تواند باعث تجمع مایعات یا مواد زائد بدن یا مشکلات الکترولیت شود. بسته به شدت آن، از دست دادن عملکرد کلیه می تواند باعث شود:
- حالت تهوع
- استفراغ
- از دست دادن اشتها
- خستگی و ضعف
- مشکلات خواب
- کم و بیش ادرار کردن
- کاهش تیزبینی ذهنی
- گرفتگی عضلات
- تورم پا و مچ پا
- پوست خشک و خارش دار
- فشار خون بالا (فشار خون بالا) که کنترل آن دشوار است
- تنگی نفس، اگر مایع در ریه ها جمع شود
- درد قفسه سینه، اگر مایع در اطراف دیواره قلب جمع شود
علائم و نشانه های بیماری کلیوی اغلب غیر اختصاصی هستند. این بدان معنی است که آنها همچنین می توانند توسط بیماری های دیگر ایجاد شوند. از آنجایی که کلیههای شما قادر به جبران عملکرد از دست رفته هستند، ممکن است علائم و نشانهها را تا زمانی که آسیب جبرانناپذیری رخ ندهد، ایجاد نکنید.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد
در صورت داشتن علائم یا علائم بیماری کلیوی با پزشک خود قرار ملاقات بگذارید. تشخیص زودهنگام ممکن است به جلوگیری از پیشرفت بیماری کلیوی به نارسایی کلیه کمک کند. اگر شرایط پزشکی دارید که خطر ابتلا به بیماری کلیوی شما را افزایش می دهد، پزشک ممکن است فشار خون و عملکرد کلیه شما را با آزمایش ادرار و خون در طول بازدید از مطب کنترل کند. از پزشک خود بپرسید که آیا این آزمایشات برای شما ضروری است یا خیر. (منبع)
برای مطلب مرتبط به این مقاله سری بزنید