ام اس و زندگی جنسی شما : اگر در زندگی جنسی خود چالش هایی را تجربه کرده اید، تنها نیستید. مولتیپل اسکلروزیس (MS) می تواند بر سلامت جسمی و روانی شما تأثیر بگذارد که به نوبه خود می تواند بر میل جنسی و روابط جنسی شما تأثیر بگذارد.
در مطالعهای روی افراد مبتلا به اماس، بیش از 80 درصد از پاسخدهندگان نظرسنجی فعال جنسی گفتند که مشکلات جنسی را تجربه کردهاند. اگر مشکلات جنسی کنترل نشود، می تواند بر کیفیت زندگی شما تأثیر منفی بگذارد. به همین دلیل مهم است که اقداماتی برای رسیدگی به آنها انجام دهید – و در صورت نیاز کمک بگیرید.
نکاتی را بخوانید که به شما کمک می کند تا زندگی جنسی رضایت بخشی با ام اس داشته باشید.
بدانید که چرا ام اس می تواند بر سلامت جنسی شما تأثیر بگذارد
ام اس یک بیماری خود ایمنی است که به پوشش محافظ اطراف اعصاب شما و همچنین خود اعصاب آسیب می رساند. به طور بالقوه می تواند مسیرهای عصبی بین مغز و اندام های جنسی شما را تحت تاثیر قرار دهد. این امر می تواند برانگیختگی جنسی یا ارگاسم را برای شما دشوار کند.
سایر علائم ام اس نیز می تواند بر زندگی جنسی شما تأثیر بگذارد. به عنوان مثال، ضعف عضلانی، اسپاسم یا درد می تواند رابطه جنسی را سخت تر کند. خستگی یا تغییرات خلقی می تواند بر میل جنسی و روابط شخصی شما تأثیر بگذارد. برخی از افراد ممکن است پس از ابتلا به ام اس از نظر جنسی جذابیت یا اعتماد به نفس کمتری داشته باشند.
اگر فکر می کنید ام اس ممکن است بر میل جنسی، احساسات جنسی یا روابط جنسی شما تأثیر بگذارد، برای کمک با پزشک یا یکی دیگر از اعضای تیم مراقبت های بهداشتی خود صحبت کنید.
اختلال عملکرد جنسی چیست؟
اختلال عملکرد جنسی گروهی از اختلالات است که با دشواری در تجربه لذت جنسی مشخص می شود، از جمله اختلال نعوظ، اختلال ارگاسم زنان و غیره. این اختلالات اغلب باعث درد، فقدان میل یا علاقه جنسی و سایر اختلالات در فعالیت جنسی می شود. مقابله با اختلال عملکرد جنسی ممکن است مستلزم صحبت با یک متخصص مراقبت های بهداشتی یا روانشناس باشد.
از پزشک خود در مورد گزینه های درمانی سوال کنید
بسته به علت دقیق چالش های جنسی، دارو یا سایر گزینه های درمانی ممکن است کمک کننده باشد. برای مثال، پزشک ممکن است داروهایی را برای کمک به تسکین اسپاسم عضلانی تجویز کند. اگر در کنترل مثانه مشکل دارید، ممکن است داروها یا کاتتریزاسیون متناوب را برای کاهش خطر نشت ادرار در طول رابطه جنسی توصیه کنند.
اگر حفظ نعوظ برای شما یا همسرتان مشکل است، پزشک ممکن است درمان هایی را برای اختلال نعوظ توصیه کند. برای مثال، پزشک ممکن است تجویز کند:
- داروهای خوراکی مانند سیلدنافیل، تادالافیل یا واردنافیل
- داروهای تزریقی مانند آلپروستادیل، پاپاورین یا فنتولامین
اگر شما یا شریک زندگیتان دچار خشکی واژن هستید، می توانید روان کننده شخصی را بدون نسخه از داروخانه یا فروشگاه جنسی خریداری کنید. انجمن ملی مولتیپل اسکلروزیس روان کننده های محلول در آب را به جای گزینه های روغنی توصیه می کند. (منبع)
برای مطلب مرتبط به این مقاله سری بزنید