علائم پسوریازیس چیست؟ علائم پسوریازیس از فردی به فرد دیگر متفاوت است و به نوع پسوریازیس شما بستگی دارد. نواحی پسوریازیس میتواند به کوچکی چند پوسته روی پوست سر یا آرنج شما باشد یا بیشتر بدن شما را بپوشاند.
شایع ترین علائم پسوریازیس پلاکی عبارتند از:
- لکه های برآمده و ملتهب پوست که در پوست روشن قرمز و در پوست تیره قهوه ای یا بنفش به نظر می رسند
- پوسته ها یا پلاک های سفید نقره ای روی لکه های قرمز یا پوسته های خاکستری روی لکه های بنفش و قهوه ای
- پوست خشک که ممکن است ترک بخورد و خونریزی کند
- درد اطراف لکه ها
- احساس خارش و سوزش در اطراف لکه ها
- ناخن های ضخیم و سوراخ دار
- مفاصل دردناک و متورم
همه این علائم را همه افراد تجربه نمی کنند. برخی از افراد اگر نوع کمتر رایج پسوریازیس داشته باشند، علائم کاملا متفاوتی را تجربه خواهند کرد.
چگونه متوجه می شوید که پسوریازیس دارید؟
اکثر افراد مبتلا به پسوریازیس “چرخه” علائم را پشت سر می گذارند. این عارضه ممکن است برای چند روز یا چند هفته علائم شدیدی ایجاد کند و سپس علائم ممکن است برطرف شوند و تقریباً غیر قابل توجه باشند. سپس، در عرض چند هفته یا در صورت بدتر شدن توسط یک محرک رایج پسوریازیس، این وضعیت ممکن است دوباره شعله ور شود. گاهی اوقات علائم پسوریازیس به طور کامل ناپدید می شوند.
هنگامی که هیچ نشانه فعالی از این بیماری ندارید، ممکن است در حال بهبودی باشید. این بدان معنا نیست که پسوریازیس عود نمی کند، اما در این مدت زمان، شما بدون علامت هستید.
چگونه از انتشار پسوریازیس جلوگیری می کنید؟
پسوریازیس مسری نیست. شما نمی توانید بیماری پوستی را از فردی به فرد دیگر منتقل کنید. لمس یک ضایعه پسوریازیس روی شخص دیگری باعث ایجاد این بیماری در شما نمی شود. مهم است که در مورد این بیماری آموزش داده شود، زیرا بسیاری از مردم فکر می کنند پسوریازیس مسری است.
چه چیزی باعث شروع پسوریازیس می شود؟
پزشکان در مورد علت پسوریازیس نامشخص هستند. با این حال، به لطف چندین دهه تحقیق، آنها یک ایده کلی از دو عامل کلیدی دارند:
- ژنتیک
- سیستم ایمنی بدن
- سیستم ایمنی
پسوریازیس یک بیماری خود ایمنی است. شرایط خودایمنی نتیجه حمله بدن شما به خودش است. در مورد پسوریازیس، گلبول های سفید خون به نام سلول های T به اشتباه به سلول های پوست شما حمله می کنند.
به طور کلی، در بدن، گلبولهای سفید خون برای حمله و از بین بردن باکتریهای مهاجم و دفاع در برابر عفونتها مستقر میشوند. این حمله اشتباه خودایمنی باعث میشود که فرآیند تولید سلولهای پوست بیش از حد پیش برود. افزایش سرعت تولید سلول های پوست باعث می شود که سلول های جدید پوست خیلی سریع رشد کنند. آنها به سطح پوست هل داده می شوند، جایی که روی هم انباشته می شوند. این منجر به پلاک هایی می شود که معمولاً با پسوریازیس مرتبط هستند. حملات به سلول های پوست نیز باعث ایجاد نواحی قرمز و ملتهب پوست می شود.
ژنتیک
علائم پسوریازیس چیست؟ برخی از افراد ژن هایی را به ارث می برند که احتمال ابتلا به پسوریازیس را در آنها افزایش می دهد. بر اساس تحقیقات منتشر شده در سال 2019، اگر یکی از اعضای نزدیک خانواده شما به این بیماری پوستی مبتلا است، در معرض خطر ابتلا به پسوریازیس هستید. (منبع)
برای مطلب مرتبط به این مقاله سری بزنید