پسوریایس بیماری خود ایمنی : پسوریازیس یک بیماری خودایمنی مزمن است که باعث تجمع سریع سلول های پوست شما می شود. این تجمع سلولی باعث ایجاد پوسته پوسته شدن روی سطح پوست شما می شود.
التهاب و قرمزی اطراف فلس ها نسبتاً شایع است. فلس های پسوریاتیک معمولی نقره ای مایل به سفید هستند و به صورت لکه های ضخیم و قرمز ایجاد می شوند. با این حال، در پوست های تیره تر، آنها همچنین می توانند ارغوانی تر، قهوه ای تیره با پوسته های خاکستری به نظر برسند. گاهی اوقات، این تکه ها ترک می خورند و خونریزی می کنند.
پسوریازیس نتیجه تسریع فرآیند تولید پوست است. به طور معمول، سلول های پوست در عمق پوست شما رشد می کنند و به آرامی به سطح می آیند. در نهایت، آنها سقوط می کنند. چرخه زندگی معمولی یک سلول پوست 1 ماه است. در افراد مبتلا به پسوریازیس، این فرآیند تولید ممکن است تنها در چند روز رخ دهد. به همین دلیل، سلول های پوست زمانی برای ریزش ندارند. این تولید بیش از حد سریع منجر به تجمع سلول های پوستی می شود.
بر اساس یک مطالعه منبع معتبر منتشر شده در سال 2021، حدود 7.5 میلیون بزرگسال آمریکایی 20 ساله و بالاتر به پسوریازیس مبتلا هستند – میزان شیوع 3٪ (تعداد یک بیماری). بر اساس نژاد و قومیت، میزان شیوع عبارتند از:
- 3.6 درصد از سفیدپوستان
- 3.1٪ از افراد غیر اسپانیایی، از جمله افراد چند نژادی
- 2.5 درصد از مردم آسیا
- 1.9٪ از مردم اسپانیایی تبار، از جمله مردم مکزیکی آمریکایی
- 1.5 درصد از سیاهپوستان
پسوریازیس معمولا از کجا شروع می شود؟
فلس ها معمولاً روی مفاصل مانند آرنج و زانو ایجاد می شوند. با این حال، آنها ممکن است در هر نقطه از بدن شما ایجاد شوند، از جمله:
- دست ها
- پا
- گردن
- پوست سر
- صورت
انواع کمتر رایج پسوریازیس بر موارد زیر تأثیر می گذارد:
- ناخن ها
- دهان
- ناحیه اطراف اندام تناسلی
معمولاً با چندین شرایط دیگر همراه است، از جمله:
- دیابت نوع 2
- بیماری التهابی روده
- بیماری قلبی
- آرتریت پسوریاتیک
- اضطراب
- افسردگی
- انواع مختلف پسوریازیس چیست؟
پنج نوع پسوریازیس وجود دارد:
پسوریازیس پلاکی
پسوریازیس پلاکی شایع ترین نوع پسوریازیس است.
آکادمی پوست آمریکا (AAD) تخمین می زند که حدود 80 تا 90 درصد از افراد مبتلا به پسوریازیس پلاکی دارند. باعث ایجاد لکههای قرمز و ملتهب در رنگهای پوست روشن و رنگ بنفش یا خاکستری یا لکههای قهوهای تیرهتر روی پوست همرنگ میشود که تشخیص آن را در افراد رنگین پوست سختتر میکند. این لکهها اغلب با پوستهها یا پلاکهای نقرهای مایل به سفید پوشیده شدهاند و اغلب روی پوست رنگی شدیدتر هستند. این پلاک ها معمولا در آرنج، زانو و پوست سر دیده می شوند.
پسوریازیس روده ای
پسوریازیس روده ای معمولا در دوران کودکی رخ می دهد. این نوع پسوریازیس باعث ایجاد لکه های کوچک صورتی یا بنفش می شود. شایع ترین محل های پسوریازیس روده ای شامل تنه، بازوها و پاها است. این لکه ها به ندرت ضخیم هستند یا مانند پسوریازیس پلاکی برجسته می شوند.
پسوریازیس پوسچولار
پسوریایس بیماری خود ایمنی: پسوریازیس پوسچولار در بزرگسالان شایع تر است. این امر باعث ایجاد تاول های سفید و پر از چرک و نواحی وسیع قرمز یا بنفش – بسته به رنگ پوست – پوست ملتهب می شود. روی پوست های تیره تر می تواند به صورت بنفش شدیدتر ظاهر شود. پسوریازیس پوسچولار معمولاً در نواحی کوچکتر بدن شما مانند دستها یا پاها موضعی است، اما میتواند گسترده باشد. (منبع)
برای مطلب مرتبط به این مقاله سری بزنید