چرا شیر مادر تغییر رنگ می دهد؟ ممکن است برخی از پستهای شبکههای اجتماعی ویروسی را دیده باشید که تغییرات رنگ شیر مادر را در زمان بیماری نشان میدهند. در حالی که اینها مطمئناً جذاب هستند، هنوز هیچ مدرک منتشر شده ای وجود ندارد که نشان دهد این تغییرات رنگ نتیجه مستقیم تغییر شیر مادر در واکنش به عفونت یک نوزاد شیرده یا والدین شیرده است.
این بدان معنا نیست که این امکان پذیر نیست – فقط به این معناست که در حال حاضر هیچ تحقیقی برای حمایت از آن وجود ندارد. با این حال، شواهدی وجود دارد که شیر مادر به دلایل دیگری تغییر رنگ می دهد، از جمله در واکنش به چیزی که والدین شیرده خورده اند، ویتامینی که مصرف کرده اند یا سایر تغییرات خارجی که ممکن است بر رنگ شیر آنها تأثیر بگذارد.
یک مثال، گزارش موردی در سال 2012 از یک مادر شیرده است که شیر مادرش در اثر مصرف مولتی ویتامین سبز شده است. شناخته شده است که شیر مادر در برخی مواقع در نتیجه چیزی به نام سندرم لوله زنگ زده، قهوه ای زنگ زده می شود، جایی که در اوایل شیردهی مقدار کمی خون در شیر یافت می شود، اما به زودی برطرف می شود.
سایر دلایل شناخته شده تغییر رنگ شیر مادر شامل این واقعیت است که شیر از رنگ زرد مایل به طلایی آغوز زمانی که نوزاد شما برای اولین بار به دنیا می آید به رنگ سفید شیر بالغ تغییر می کند. حتی شیر بالغ نیز در طول روز و از خوراک به شیر تغییر رنگ می دهد. شیر جلویی آبکیتر که در ابتدای شیر خوردن یا زمانی که سینههای شما بسیار پر است، رنگ آبیتری دارد. «شیر عقبی» چربتر که با خالی شدن سینهها میآید معمولاً کرمیتر و مایل به زرد به نظر میرسد.
اگر متوجه تغییراتی در شیر خود شدید که به راحتی قابل توضیح نیست، باید با یک متخصص مراقبت های بهداشتی یا مشاور شیردهی برای توضیح بیشتر تماس بگیرید.
اگر کودک شما کووید-19 داشته باشد شیر مادرتان تغییر می کند؟
چرا شیر مادر تغییر رنگ می دهد؟ این روزها، بیماری والدین کوچکترها احتمالا بیشتر از همه نگران بیماری کووید-19 هستند. خوشبختانه، تحقیقاتی وجود دارد که منبع معتبری وجود دارد که نشان میدهد در صورت ابتلا به کووید-۱۹، شیر دادن با شیر مادر بیخطر است، و منبع مورد اعتماد سازمان بهداشت جهانی (WHO) توصیه میکند که والدین شیرده مبتلا به کووید-۱۹ به شیردهی از نوزادان خود ادامه دهند.
حتی برخی تحقیقات وجود دارد که نشان می دهد پرستاری ممکن است از نوزادان در برابر SARS-CoV-2 جدی (عفونتی که باعث COVID-19 می شود) محافظت کند. یک مطالعه مشاهدهای منبع مورد اعتماد نشان داد که نوزادانی که از شیر مادر تغذیه میشدند نسبت به نوزادانی که شیر مادر دریافت نمیکردند احتمال مثبت شدن تست COVID-19 کمتر بود.
علاوه بر این، آنتیبادیهایی برای COVID-19 در شیر مادر والدین مبتلا به منبع مورد اعتماد COVID-19 و والدینی که علیه COVID-19 واکسینه شدهاند، یافت شده است. این بدان معناست که نوزادی که از شیر مادر تغذیه میکند، احتمالاً حتی بدون اینکه بیمار شود یا خودش واکسینه شود، در برابر کووید-19 مصونیت دارد.
علاوه بر این، هیچ مدرکی مبنی بر اینکه خود ویروس SARS-CoV-2 می تواند از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل شود، وجود ندارد. به عبارت دیگر، اگر کووید-19 دارید، نمیتوانید آن را از طریق شیر خود به کودک خود بدهید. همه این دلایل به این دلیل است که کارشناسان از والدین میخواهند زمانی که خود یا نوزادانشان مبتلا به کووید-19 هستند به شیردهی ادامه دهند. (منبع)
برای مطلب مرتبط به این مقاله سری بزنید