هپاتیت B حاد در مقابل مزمن : عفونت هپاتیت B ممکن است کوتاه مدت باشد که حاد نیز نامیده می شود. یا ممکن است مدت زیادی طول بکشد که به عنوان مزمن نیز شناخته می شود.
- عفونت حاد هپاتیت B کمتر از شش ماه طول می کشد. سیستم ایمنی بدن شما احتمالا می تواند هپاتیت B حاد را از بدن شما پاک کند و شما باید ظرف چند ماه به طور کامل بهبود پیدا کنید. اکثر افرادی که در بزرگسالی به هپاتیت B مبتلا می شوند، عفونت حاد دارند، اما می تواند منجر به عفونت مزمن شود.
- عفونت مزمن هپاتیت B شش ماه یا بیشتر طول می کشد. به این دلیل که سیستم ایمنی بدن شما نمی تواند با عفونت مقابله کند، باقی می ماند. عفونت مزمن هپاتیت B ممکن است تا آخر عمر ادامه داشته باشد و احتمالاً منجر به بیماری های جدی مانند سیروز و سرطان کبد شود. برخی از افراد مبتلا به هپاتیت B مزمن ممکن است هیچ علامتی نداشته باشند. برخی ممکن است خستگی مداوم و علائم خفیف هپاتیت حاد داشته باشند.
- هنگامی که به هپاتیت B مبتلا می شوید – به ویژه نوزادان یا کودکان کمتر از 5 سال – هر چه سن شما کمتر باشد، خطر مزمن شدن عفونت بیشتر است. عفونت مزمن ممکن است برای چندین دهه ناشناخته بماند تا زمانی که فرد به شدت به دلیل بیماری کبدی بیمار شود.
عوامل خطر
هپاتیت B از طریق تماس با خون، مایع منی یا سایر مایعات بدن فرد آلوده منتقل می شود. خطر عفونت هپاتیت B در شما افزایش می یابد اگر:
- با چندین شریک جنسی یا با فردی که به HBV آلوده است، رابطه جنسی محافظت نشده داشته باشید
- سوزن ها را در طول مصرف دارو به اشتراک بگذارید
- مردی هستند که با مردان دیگر رابطه جنسی دارند
- با کسی که عفونت مزمن HBV دارد زندگی کنید
- آیا نوزادی هستند که از مادری آلوده به دنیا آمده اند
- شغلی داشته باشید که شما را در معرض خون انسان قرار دهد
- سفر به مناطق با نرخ بالای عفونت HBV مانند آسیا، جزایر اقیانوس آرام، آفریقا و اروپای شرقی
عوارض
هپاتیت B حاد در مقابل مزمن : ابتلا به عفونت مزمن HBV می تواند منجر به عوارض جدی شود، مانند:
- اسکار کبد (سیروز). التهاب مرتبط با عفونت هپاتیت B میتواند منجر به زخمهای وسیع کبدی (سیروز) شود که ممکن است عملکرد کبد را مختل کند.
- سرطان کبد. افراد مبتلا به عفونت مزمن هپاتیت B خطر ابتلا به سرطان کبد را افزایش می دهند.
- نارسایی کبد. نارسایی حاد کبد وضعیتی است که در آن عملکردهای حیاتی کبد از کار می افتد. هنگامی که این اتفاق می افتد، پیوند کبد برای زنده ماندن ضروری است.
- فعال شدن مجدد ویروس هپاتیت B. افراد مبتلا به هپاتیت B مزمن که سیستم ایمنی خود را سرکوب می کنند، مستعد فعال شدن مجدد ویروس هپاتیت B هستند. این می تواند منجر به آسیب جدی کبد یا حتی نارسایی کبد شود. این شامل افرادی می شود که از داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی مانند کورتیکواستروئیدها با دوز بالا یا شیمی درمانی استفاده می کنند. قبل از مصرف این داروها باید آزمایش هپاتیت B داده شود، در صورت مثبت بودن تست هپاتیت B، قبل از شروع این درمان ها باید توسط متخصص کبد (متخصص کبد) معاینه شوید.(منبع)
برای مطلب مرتبط به این مقاله سری بزنید