فولیکولیت چگونه بوجود می آید : فولیکولیت اغلب زمانی ایجاد میشود که فولیکولهای مو به باکتری، معمولاً استافیلوکوکوس اورئوس (استاف) آلوده میشوند. همچنین ممکن است توسط ویروس ها، قارچ ها، انگل ها، داروها یا آسیب های فیزیکی ایجاد شود. گاهی اوقات علت آن مشخص نیست.
فولیکولیت
هنگامی که فولیکول های مو آسیب می بینند، ممکن است توسط ویروس ها، باکتری ها و قارچ ها مورد حمله قرار گیرند. این می تواند منجر به ایجاد فولیکولیت شود. فولیکولیت سطحی قسمت بالایی فولیکول مو و پوست اطراف فولیکول را تحت تاثیر قرار می دهد. فولیکولیت عمیق بیشتر فولیکول یا حتی تمام آن را تحت تاثیر قرار می دهد.
عوامل خطر
هر کسی ممکن است به فولیکولیت مبتلا شود. عوامل خاصی خطر ابتلا به آن را افزایش می دهند، از جمله:
- پوشیدن مرتب لباس هایی که گرما و عرق را به دام می اندازند، مانند دستکش لاستیکی یا چکمه های بلند
- غوطه ور شدن در وان آب گرم، گرداب یا استخر عمومی که به خوبی نگهداری نمی شود
- ایجاد آسیب به فولیکول های مو از طریق تراشیدن، اپیلاسیون، پوشیدن لباس های تنگ یا روش های حالت دادن به مو مانند کشش، کلاه گیس و روغن
- استفاده از برخی داروها مانند کرم های کورتیکواستروئیدی، پردنیزون، آنتی بیوتیک درمانی طولانی مدت برای آکنه و داروهای شیمی درمانی خاص
- داشتن درماتیت یا تعریق بیش از حد (هیپرهیدروزیس)
- ابتلا به دیابت، HIV/AIDS یا شرایط دیگری که مقاومت شما را در برابر عفونت ها کاهش می دهد
عوارض
عوارض احتمالی فولیکولیت عبارتند از:
- عفونت مکرر یا در حال گسترش
- جای زخم دائمی
- لکههای پوستی که تیرهتر (هیپرپیگمانتاسیون) یا روشنتر (هیپوپیگمانتاسیون) نسبت به قبل از بروز بیماری، معمولاً موقتی هستند.
- تخریب فولیکول های مو و ریزش دائمی مو
پیشگیری
با استفاده از این نکات می توانید از فولیکولیت جلوگیری کنید:
- پوست خود را به طور منظم بشویید. هر بار از یک حوله و حوله تمیز استفاده کنید و حوله یا حوله خود را به اشتراک نگذارید.
- به طور منظم لباس ها را بشویید. از آب گرم و صابون برای شستن حوله ها، دستمال های دستشویی و هر لباس یا لباس های آغشته به روغن استفاده کنید.
- از اصطکاک یا فشار روی پوست خود اجتناب کنید. از پوست مستعد فولیکولیت در برابر اصطکاک ناشی از کوله پشتی، کلاه ایمنی و لباس های تنگ محافظت کنید.
- دستکش های لاستیکی خود را بین استفاده خشک کنید. اگر به طور مرتب دستکش لاستیکی می پوشید، پس از هر بار استفاده آن ها را از داخل بچرخانید، با صابون بشویید، بشویید و خوب خشک کنید.
- در صورت امکان از اصلاح خودداری کنید. برای افراد مبتلا به فولیکولیت صورت، در صورتی که نیازی به تراشیدن صورت ندارید، گذاشتن ریش گزینه خوبی است.
- با احتیاط اصلاح کنید. اگر اصلاح می کنید، این عادات را برای کمک به کنترل علائم اتخاذ کنید:
اصلاح کمتر
- شستن پوست با آب گرم و یک پاک کننده ملایم صورت (Cetaphil، CeraVe، و غیره) قبل از اصلاح
- استفاده از یک پارچه شستشو یا پد پاک کننده با حرکات دایره ای ملایم برای بلند کردن موهای فرو رفته قبل از اصلاح
- قبل از اصلاح مقدار مناسبی از لوسیون اصلاح استفاده کنید
- اصلاح در جهت رشد مو
- با استفاده از تیغ برقی یا تیغه محافظ و با کشش ندادن پوست از اصلاح خیلی نزدیک خودداری کنید
- از یک تیغه تمیز و تیز استفاده کنید و بعد از هر ضربه آن را با آب گرم بشویید
- از تراشیدن یک ناحیه بیش از دو بار خودداری کنید
- استفاده از لوسیون مرطوب کننده بعد از اصلاح
- از استفاده مشترک از تیغ، حوله و دستشویی خودداری کنید
- محصولات موبر (مواد موبر) یا سایر روش های رفع موهای زائد را امتحان کنید. اگرچه آنها نیز ممکن است پوست را تحریک کنند.
فولیکولیت چگونه بوجود می آید : شرایط مرتبط را درمان کنید. اگر می دانید شرایطی غیر از فولیکولیت باعث ایجاد علائم شما می شود، آن بیماری را درمان کنید. به عنوان مثال، تعریق بیش از حد (هیپرهیدروزیس) می تواند باعث فولیکولیت شود. میتوانید با تعویض لباسهای عرقزده، استحمام روزانه و استفاده از ضد تعریق از این امر جلوگیری کنید. فقط از جکوزی تمیز و استخرهای گرم استفاده کنید. مرکز کنترل بیماری همچنین پیشنهاد می کند که پس از بیرون آمدن از آب، لباس شنا را درآورید و با صابون دوش بگیرید. سپس مایو خود را نیز بشویید. اگر وان آب گرم یا استخر آب گرم دارید، آن را به طور مرتب تمیز کنید و طبق توصیهها کلر اضافه کنید. با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود صحبت کنید. اگر فولیکولیت شما اغلب عود می کند، ممکن است پزشک شما کنترل رشد باکتری در بینی را پیشنهاد دهد. ممکن است به یک دوره پنج روزه پماد آنتی باکتریال نیاز داشته باشید. و ممکن است لازم باشد از شستشوی بدن با کلرهگزیدین (Hibiclens، Hibistat، و غیره) استفاده کنید. (منبع)
برای مطلب مرتبط به این مقاله سری بزنید