علائم کم شنوایی چیست؟ از دست دادن شنوایی به طور معمول در طول زمان رخ می دهد. در ابتدا ممکن است هیچ تغییری در شنوایی خود مشاهده نکنید. با این حال، اگر هر یک از علائم زیر را تجربه کردید، باید با پزشک خود تماس بگیرید:
- کاهش شنوایی که در فعالیت های روزانه شما اختلال ایجاد می کند
- کاهش شنوایی که بدتر می شود یا از بین نمی رود
- کاهش شنوایی که در یک گوش بدتر است
- کاهش شنوایی ناگهانی
- زنگ زدن در گوش
- کم شنوایی شدید
- گوش درد همراه با مشکلات شنوایی
- سردرد
- بی حسی
- ضعف
اگر سردرد، بی حسی یا ضعف همراه با هر یک از موارد زیر را تجربه کردید، باید به دنبال درمان فوری پزشکی باشید:
- لرز
- تنفس سریع
- سفتی گردن
- استفراغ کردن
- حساسیت به نور
- تحریک ذهنی
این علائم ممکن است با شرایط تهدید کننده زندگی که نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارند، مانند مننژیت، رخ دهند.
گزینه های درمانی برای کم شنوایی چیست؟
اگر به دلیل تجمع موم در کانال گوش دچار کم شنوایی شدید، می توانید موم را در خانه بردارید. محلول های بدون نسخه، از جمله نرم کننده های موم، می توانند موم را از گوش خارج کنند. سرنگ ها همچنین می توانند آب گرم را از طریق مجرای گوش عبور دهند تا موم را از بین ببرند. قبل از اقدام به برداشتن هر شی گیر کرده در گوش با پزشک خود مشورت کنید تا از آسیب ناخواسته به گوش خود جلوگیری کنید.
برای سایر علل کاهش شنوایی، باید به پزشک خود مراجعه کنید. اگر کم شنوایی شما در نتیجه عفونت باشد، پزشک ممکن است نیاز به تجویز آنتی بیوتیک داشته باشد. اگر کم شنوایی شما به دلیل سایر مشکلات شنوایی هدایتی باشد، ممکن است پزشک شما را برای دریافت سمعک یا کاشت حلزون به یک متخصص ارجاع دهد.
عوارض مرتبط با کم شنوایی چیست؟
نشان داده شده است که کم شنوایی بر کیفیت زندگی و وضعیت روانی افراد تأثیر منفی می گذارد. اگر دچار کم شنوایی شوید، ممکن است در درک دیگران دچار مشکل شوید. این می تواند سطح اضطراب شما را افزایش دهد یا باعث افسردگی شود. درمان کم شنوایی ممکن است زندگی شما را به طور قابل توجهی بهبود بخشد. ممکن است اعتماد به نفس را بازگرداند و در عین حال توانایی شما در برقراری ارتباط با دیگران را نیز بهبود بخشد.
چگونه می توانم از کم شنوایی جلوگیری کنم؟
علائم کم شنوایی چیست؟ همه موارد کم شنوایی قابل پیشگیری نیستند. با این حال، چندین مرحله وجود دارد که می توانید برای محافظت از شنوایی خود انجام دهید:
- اگر در مناطقی با صدای بلند کار می کنید از تجهیزات ایمنی استفاده کنید و هنگام شنا و رفتن به کنسرت از گوش گیر استفاده کنید. مؤسسه ملی ناشنوایی و سایر اختلالات ارتباطی منبع معتبر گزارش می دهد که 15 درصد از افراد 20 تا 69 ساله به دلیل سر و صدای بلند دچار کم شنوایی شده اند.
- اگر در اطراف صداهای بلند کار می کنید، اغلب شنا می کنید یا به طور منظم به کنسرت می روید، به طور منظم آزمایش شنوایی انجام دهید.
- از قرار گرفتن طولانی مدت در معرض صداهای بلند و موسیقی خودداری کنید.
- برای عفونت گوش کمک بگیرید. اگر درمان نشوند ممکن است باعث آسیب دائمی به گوش شوند. (منبع)
برای مطلب مرتبط به این مقاله سری بزنید