ریزش مو را چطور جدی بگیریم؟ سابقه خانوادگی (وراثت). شایع ترین علت ریزش مو یک بیماری ارثی است که با افزایش سن اتفاق می افتد. این بیماری آلوپسی آندروژنیک، طاسی با الگوی مردانه و طاسی با الگوی زنانه نامیده می شود. معمولاً به تدریج و با الگوهای قابل پیش بینی رخ می دهد – عقب نشینی خط مو و لکه های طاس در مردان و نازک شدن موها در امتداد تاج سر در زنان.
- تغییرات هورمونی و شرایط پزشکی. شرایط مختلفی می تواند باعث ریزش موی دائم یا موقت شود، از جمله تغییرات هورمونی به دلیل بارداری، زایمان، یائسگی و مشکلات تیروئید. بیماریهای پزشکی شامل آلوپسی آرهآتا (الو-پی-ش-وه ار-آ-توح) است که مربوط به سیستم ایمنی است و باعث ریزش موی تکهای، عفونتهای پوست سر مانند کرم حلقهای و یک اختلال در کشیدن مو به نام تریکوتیلومانیا (تریکوتیلومانیا) میشود. o-til-o-MAY-nee-uh).
- داروها و مکمل ها. ریزش مو می تواند یکی از عوارض جانبی برخی داروها باشد، مانند داروهایی که برای سرطان، آرتریت، افسردگی، مشکلات قلبی، نقرس و فشار خون بالا استفاده می شود.
- پرتودرمانی به سر. ممکن است موها مثل قبل رشد نکنند.
- یک اتفاق بسیار استرس زا. بسیاری از افراد چندین ماه پس از یک شوک فیزیکی یا احساسی، نازک شدن کلی مو را تجربه می کنند. این نوع ریزش مو موقتی است.
مدل مو و درمان. آرایش بیش از حد مو یا مدل مویی که موهای شما را سفت میکند، مانند پیگتیلها یا میخچهها، میتواند باعث نوعی ریزش مو به نام آلوپسی کششی شود. درمان های دائمی و روغن داغ مو نیز می تواند باعث ریزش مو شود. اگر جای زخم رخ دهد، ریزش مو می تواند دائمی باشد.
عوامل خطر
ریزش مو را چطور جدی بگیریم؟ تعدادی از عوامل می توانند خطر ریزش مو را افزایش دهند، از جمله:
- سابقه خانوادگی طاسی از طرف مادر یا پدرتان
- سن
- کاهش وزن قابل توجه
- برخی شرایط پزشکی مانند دیابت و لوپوس
- استرس (منبع)
برای مطلب مرتبط به این مقاله سری بزنید