در طول جلسه CBT چه اتفاقی می افتد؟ : در اولین جلسه خود، به درمانگر کمک خواهید کرد تا مشکلی را که با آن دست به گریبان هستید و آنچه را که امیدوارید با CBT به دست آورید، درک کند. سپس درمانگر برنامه ای را برای دستیابی به یک هدف خاص تدوین می کند.
اهداف باید:
- خاص
- قابل اندازه گیری
- قابل دستیابی
- واقع بینانه
- محدود به زمان
بسته به موقعیت شما و اهداف SMART شما، درمانگر ممکن است درمان فردی، خانوادگی یا گروهی را توصیه کند. جلسات معمولاً حدود یک ساعت طول می کشد و یک بار در هفته برگزار می شود، اگرچه این می تواند بسته به نیازهای فردی و در دسترس بودن متفاوت باشد.
تکالیف خانه نیز بخشی از این فرآیند است، بنابراین از شما خواسته میشود که کاربرگها، یک ژورنال یا وظایف خاصی را بین جلسات پر کنید. ارتباط باز و احساس راحتی با درمانگر شما کلیدی است. اگر با درمانگر خود کاملاً احساس راحتی نمی کنید، سعی کنید درمانی را پیدا کنید که بتوانید با او ارتباط برقرار کنید و راحت تر با او ارتباط برقرار کنید.
به دنبال درمانگری باشید که در زمینه CBT آموزش دیده و تجربه درمان مشکل خاص شما را دارد. بررسی کنید تا مطمئن شوید که آنها به درستی گواهی و مجوز دارند. ممکن است بخواهید برای توصیه با پزشک یا سایر ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی صحبت کنید. پزشکان ممکن است شامل موارد زیر باشند:
- روانپزشکان
- روانشناسان
- پرستاران روانپزشکی
- مددکاران اجتماعی
- درمانگران ازدواج و خانواده
- سایر متخصصان با آموزش بهداشت روان
بیشتر اوقات، CBT از چند هفته تا چند ماه طول می کشد تا نتایج را مشاهده کند.
CBT در چه مواردی می تواند کمک کند؟
CBT می تواند به انواع مشکلات روزمره کمک کند، مانند یادگیری مقابله با موقعیت های استرس زا یا مقابله با اضطراب در مورد یک موضوع خاص. برای بهره مندی از CBT نیازی به تشخیص پزشکی ندارید.
همچنین می تواند در موارد زیر کمک کند:
- یادگیری مدیریت احساسات قدرتمند مانند خشم، ترس یا غم
- برخورد با اندوه
- مدیریت علائم یا پیشگیری از عود بیماری روانی
- مقابله با مشکلات سلامت جسمانی
- حل تعارض
- بهبود مهارت های ارتباطی
- آموزش قاطعیت
در طول جلسه CBT چه اتفاقی می افتد؟ CBT می تواند برای شرایط مختلف، به تنهایی یا در ترکیب با سایر درمان ها یا داروها موثر باشد. این شامل:
- اعتیادها
- اختلالات اضطرابی
- اختلالات دوقطبی
- درد مزمن
- افسردگی
- اختلالات خوردن
- اختلال وسواس اجباری (OCD)
- فوبیاها
- اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)
- روانگسیختگی
- اختلالات جنسی
- اختلالات خواب
- وزوز گوش (منبع)
برای مطلب مرتبط به این مقاله سری بزنید