آیا رژیم کتوژنیک برای بیماری خودایمنی مناسب است؟ رژیم کتوژنیک در طول سالها کانون بحثها بوده است. مشخصه آن مصرف بسیار کم کربوهیدرات ها – کمتر از 50 گرم منبع مورد اعتماد در روز – با نسبت بیشتر منبع مطمئن چربی جبران می شود. مخالفان آن اغلب به دلیل حذف گروه های غذایی کامل آن را شیطان می دانند، در حالی که طرفداران آن معتقدند که مزایای آن بیشتر از خطرات است.
با این حال، جدا از فواید به خوبی مطالعه شده آن در مدیریت صرع در کودکان منبع مورد اعتماد، شواهدی برای مزایای بالقوه دیگر آن – مانند کاهش التهاب – حداقل در انسان ها کمیاب باقی مانده است. با این حال، آنچه در حال حاضر مسلم است این است که ما هنوز مکانیسمهای دقیقی را در پس چرایی و چگونگی عملکرد این رژیم غذایی و تأثیر آن بر سلامتی کشف میکنیم.
در آخرین قسمت از پادکست In Conversation، با دکتر سوزان آ. ماسینو از کالج ترینیتی، ورنون دی، در مورد مزایا و معایب پیروی از رژیم کتوژنیک در حین بررسی چگونگی تأثیر این رژیم بر شرایط خودایمنی مانند لوپوس صحبت می کنیم. روزا، استاد علوم کاربردی، و نویسنده کتاب «رژیم غذایی کتوژنیک و درمانهای متابولیک: نقشهای گسترشیافته در سلامت و بیماری» به عنوان متخصص، و شی، که این رژیم را با لوپوس خود آزمایش کرده، تجربه شخصی خود را به اشتراک میگذارد. میتوانید به قسمت این ماه در زیر یا در پلتفرم پخش مورد علاقهتان گوش دهید:
چگونه کتو به وجود آمد
در سال 2021، رژیم کتوژنیک به طور رسمی صدمین سالگرد خود را جشن گرفت. در دهه 1920، رژیم کتو به عنوان یک درمان جایگزین برای کمک به کودکان مبتلا به صرع معرفی شد، زیرا پزشکان دریافتند که تقلید متابولیسم روزه نه تنها علائم را بهبود می بخشد، بلکه به کنترل تشنج نیز کمک می کند. «[رژیم غذایی] برای درمان صرع استفاده شد، زیرا مشاهده شده بود که وقتی افرادی که تشنج داشتند [کربوهیدرات] نمیخوردند، تشنج متوقف میشد. اما، البته، این پایدار نبود. بنابراین، به نوعی توسعه یافت تا این پتانسیل درمانی روزه داری در صرع بیشتر مورد بررسی قرار گیرد. این در بزرگسالان و کودکان موثر بود.
تقلید از «گرسنگی»
آیا رژیم کتوژنیک برای بیماری خودایمنی مناسب است؟ مکانیسم اصلی عمل کتو از طریق تحریک بدن به سوی فرآیند تولید انرژی متفاوت است – استفاده از چربی به جای کربوهیدراتهای ساده (مانند گلوکز و فروکتوز) و کربوهیدراتهای پیچیده (مانند نشاسته و فیبرهای غذایی) به عنوان منبع اصلی سوخت. (منبع)
برای مطلب مرتبط به این مقاله سری بزنید