تناسب اندام و تغذیه

آیا انتخاب غذا می تواند بر سرطان تأثیر بگذارد؟

آیا انتخاب غذا می تواند بر سرطان تأثیر بگذارد؟

آیا انتخاب غذا می تواند بر سرطان تأثیر بگذارد؟ محققان پیش‌بینی کرده‌اند که سرطان به دلیل اصلی مرگ و میر در تمام کشورهای جهان تا پایان این قرن تبدیل خواهد شد و پیشگیری از سرطان را به اولویت اصلی در حوزه مراقبت‌های بهداشتی تبدیل می‌کند.

اگرچه عوامل زیادی می توانند بر خطر ابتلا به سرطان در افراد تأثیر بگذارند، تحقیقات نشان می دهد که علل محیطی، از جمله انتخاب های غذایی منبع مورد اعتماد، می تواند بر خطر سرطان نیز تأثیر بگذارد.

در اوایل دهه 1960، محققان دریافتند که میزان سرطان بین کشورها متفاوت است و مشخص کردند که الگوهای غذایی خاص با انواع خاصی از سرطان ارتباط دارد.

آنها همچنین دریافتند که نرخ سرطان در افرادی از کشورهای با خطر سرطان پایین که به کشورهای با خطر سرطان بالاتر مهاجرت کرده‌اند، با نرخ سرطان در کشوری که به آن مهاجرت کرده‌اند، مطابقت دارد یا از منبع قابل اعتماد فراتر رفته است. این نشان می دهد که رژیم غذایی و سبک زندگی به شدت بر رشد سرطان تأثیر گذاشته است.

از آن زمان، محققان غذاها و الگوهای غذایی خاصی را که ممکن است خطر ابتلا به سرطان های خاص را افزایش دهند، محدود کرده اند.

این مقاله در درجه اول بر روی غذا تمرکز خواهد کرد، اما مهم است که به یاد داشته باشید که مصرف الکل نیز یک عامل خطر شناخته شده در رژیم غذایی منبع مورد اعتماد برای توسعه سرطان است.

غذاها و رژیم های غذایی با خطر سرطان مرتبط هستند

تحقیقات در مورد رژیم غذایی و خطر سرطان در حال انجام است و محققان هنوز چیزهای زیادی در مورد چگونگی و چرایی تاثیر انتخاب غذا بر خطر سرطان دارند.

گوشت قرمز و فرآوری شده

دانشمندان می دانند که ارتباط قوی بین مصرف گوشت فرآوری شده و انواع خاصی از سرطان وجود دارد.

در سال 2015، آژانس بین المللی تحقیقات سرطان (IARC)، بخشی از سازمان بهداشت جهانی (WHO)، گوشت فرآوری شده را به عنوان سرطان زا و گوشت قرمز فرآوری نشده را به عنوان “احتمالا” سرطان زا طبقه بندی کرد.

یک بررسی در سال 2018 نشان داد که افزایش مصرف گوشت فرآوری شده تا حدود 60 گرم (گرم) در روز و گوشت قرمز تا 150 گرم در روز خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را تا حدود 20 درصد افزایش می دهد.

رژیم های غذایی سرشار از گوشت های فرآوری شده و قرمز نیز با افزایش خطر ابتلا به سرطان های دیگر، از جمله سرطان معده و سرطان سینه ارتباط دارد.

Compounds Trusted Source ایجاد شده در طی فرآیندهای پخت و پز و سیگار کشیدن در دمای بالا می تواند باعث آسیب سلولی شود که می تواند شروع به توسعه سلول های سرطانی کند. آهن هِم موجود در گوشت های قرمز و فرآوری شده نیز ممکن است اثر سمی روی سلول ها داشته باشد.

غذاهای فوق فرآوری شده

آیا انتخاب غذا می تواند بر سرطان تأثیر بگذارد؟ غذاهای فوق فرآوری شده منبع معتبر اغلب حاوی مواد تشکیل دهنده ای هستند که از پردازش صنعتی حاصل می شوند، مانند ایزوله های پروتئین، روغن های هیدروژنه، شربت ذرت با فروکتوز بالا، تقویت کننده های طعم، شیرین کننده های مصنوعی و غلیظ کننده ها.

نمونه‌هایی از غذاها و نوشیدنی‌های فرافرآوری‌شده عبارتند از خوراکی‌های شیرین و خوش طعم فوق‌فرآوری‌شده منبع مطمئن، نوشابه‌های گازدار و نوشیدنی‌های انرژی‌زا، غلات صبحانه، محصولات گوشتی بازسازی‌شده، پیتزاهای یخ‌زده، آب‌نبات و غیره.

به گفته کارشناسان بهداشت، رژیم های غذایی سرشار از غذاهای فوق فرآوری شده، از جمله رژیم های غذایی غربی، خطر ابتلا به برخی سرطان ها را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد.

یک مطالعه در سال 2018 منبع معتبری که شامل داده‌های تقریباً 105000 نفر بود، نشان داد که افزایش نسبت رژیم غذایی غذاهای فوق فرآوری شده به میزان 10 درصد با افزایش قابل توجه 12 درصدی خطر ابتلا به سرطان کلی و 11 درصد افزایش احتمال ابتلا به سرطان سینه ارتباط دارد. (منبع)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *