مراقبت و سلامتی

آژنزی واژن چیست؟

آژنزی واژن چیست؟

آژنزی واژن چیست؟ آژنزی واژینال (a-JEN-uh-sis) یک اختلال نادر است که در آن واژن رشد نمی کند و رحم (رحم) ممکن است به طور جزئی یا اصلاً رشد نکند. این وضعیت قبل از تولد وجود دارد و همچنین ممکن است با مشکلات کلیوی یا اسکلتی همراه باشد. این بیماری با نام‌های آژنزی مولرین، آپلازی مولرین یا سندرم مایر-روکیتانسکی-کوستر-هاوزر نیز شناخته می‌شود.

آژنزی واژن اغلب در دوران بلوغ و زمانی که زن شروع به قاعدگی نمی کند مشخص می شود. استفاده از گشادکننده واژن، یک دستگاه لوله مانند که می تواند واژن را در صورت استفاده در یک دوره زمانی کشیده بکشد، اغلب در ایجاد واژن موفق است. در برخی موارد ممکن است نیاز به جراحی باشد. درمان امکان برقراری رابطه واژینال را فراهم می کند.

علائم

آژنزی واژینال اغلب تا زمانی که زنان به سنین نوجوانی خود می رسند مورد توجه قرار نمی گیرد، اما عادت ماهانه نمی شود (آمنوره). سایر علائم بلوغ معمولاً به دنبال رشد معمولی زنانه است.

آژنزی واژینال ممکن است این ویژگی ها را داشته باشد:

  • اندام تناسلی شبیه یک زن معمولی است.
  • واژن ممکن است بدون دهانه رحم در انتها کوتاه شود، یا وجود نداشته باشد و تنها با یک فرورفتگی جزئی در جایی که معمولاً سوراخ واژن قرار دارد مشخص شود.
  • ممکن است هیچ رحم یا رحمی وجود نداشته باشد که تا حدی رشد کرده باشد. اگر بافت پوششی رحم (آندومتر) وجود داشته باشد، گرفتگی ماهیانه یا درد مزمن شکم ممکن است رخ دهد.
  • تخمدان ها معمولاً کاملاً رشد یافته و عملکردی دارند، اما ممکن است در یک مکان غیرعادی در شکم باشند. گاهی اوقات جفت لوله‌ای که تخمک‌ها برای رسیدن از تخمدان‌ها به رحم (لوله‌های فالوپ) از آن‌ها عبور می‌کنند، وجود ندارند یا به‌طور معمول رشد نمی‌کنند.

آژنزی واژن ممکن است با مسائل دیگری نیز همراه باشد، مانند:

  • مشکلات در رشد کلیه ها و مجاری ادراری
  • تغییرات رشدی در استخوان های ستون فقرات، دنده ها و مچ دست
  • مشکلات شنوایی
  • سایر بیماری های مادرزادی که شامل قلب، دستگاه گوارش و رشد اندام می شود

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد

اگر تا سن 15 سالگی قاعدگی نداشتید، به پزشک خود مراجعه کنید.

علل

آژنزی واژن چیست؟ مشخص نیست که چه چیزی باعث آژنزیس واژن می شود، اما در برخی مواقع در طول 20 هفته اول بارداری، لوله هایی به نام مجرای مولرین به درستی رشد نمی کنند. به طور معمول، قسمت پایینی این مجاری به داخل رحم و واژن توسعه می یابد و قسمت بالایی به لوله های فالوپ تبدیل می شود. توسعه نیافتگی مجاری مولرین منجر به عدم وجود یا بسته شدن نسبی واژن، غایب یا ناقص رحم یا هر دو می شود. (منبع)

برای مطلب مرتبط به این مقاله سری بزنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *